Olemme avoinna Ma-Pe 9-19

Anteeksianto ja kiitollisuus!

03.04.2024

Miksi anteeksianto ja kiitollisuus on tärkeää? Näistä aiheista löytyy kirjoituksia ja viisauksia vaikka kuinka paljon, mutta tässä blogissa haluan kertoa oman näkökulman asiaan. 

Omien kokemusten kautta voin kertoa kuinka elämän laatu heikkenee jos on katkera jostakin asiasta tai kantaa kaunaa vuosia tai pidempäänkin. 

Anteeksiannolla en tarkoita sitä, että jokin asia mitä on tapahtunut ja josta koet vääryyttä, että sinun tarvitsisi hyväksyä tapahtumaa! Vaan, että voit antaa anteeksi, niin ettet koko elämää kanna kaunaa ja murehdi tapahtunutta. 

Jos koet koko ajan vihaa, surua ja katkeruutta, niin sillä satutat vain itseäsi. Kun koet noita negatiivisiä tunteita aiheutat itsellesi stressitilan kehoon ja mieleen, joka taas tekee hallaa omalle mielenterveydelle sekä vastustuskyvylle. Voit sairastuttaa noilla negatiivisilla tunteilla itsesi vakavastikkin. 

Asioita ei toki pidä lakaista maton alle vaan käydä ne tunteet läpi ja puhua niistä avoimesti, kuinka ne sinua satuttaa ja miettiä ratkaisuja kuinka voisit päästä noista negatiivisista tunteista yli. Monesti ymmärrys asioihin, miksi joku tekee jotain pahaa, voi auttaa jollain tasolla itseä ymmärtämään miksi hän käyttäytyi niin kuin käyttäytyi ja tämä helpottaa anteeksiantoa. 

Kun olet päässyt negatiivisista tunteista voi tilalle syntyä positiivisia tunteita kuten kiitollisuus.

Kiitollisuus on minun mielestä rakkauden jälkeen voimista suurin, jonka avulla voi tehdä ihmeitä omaan hyvinvointiin. Kiitollisuuden voimasta on kirjoitettu kirjoja vaikka kuinka paljon ja syystäkin. Jos ymmärtää oikeasti aidon kiitollisuuden voiman, voimme vaikuttaa meidän mielentilaan melkein  missä tilanteessa tahansa. 

Omasta kokemuksesta voin kertoa, että kiitollisuuden voiman avulla selvisin rankimmista vuosista, jolloin koin vanhempien menetyksen, koiran menetyksen sekä taloudellisen romahduksen. Kun pääsemme irti negatiivisista tunteista niin värähtely ja energia muuttuu ympärillämme niin että, pystymme toimimaankin täysin eritavalla. Tavalla joka tuo meille elämään enemmän hyvää kuin pahaa. Ajattele, että pelkällä ajatuksien muutoksilla voimme vaikuttaa omaan hyvinvointiin todella merkittävästi.

Tiedän myös, että kiitollisuuden aiheita voi olla todella vaikeaa löytää, varsinkin silloin, kun on aivan pohjalla, mutta voin kertoa, että aina löytyy jotain mistä voi olla kiitollinen. Joskus tarvitsemme vain hiukan apua senkin suhteen, että joku ottaa laput silmiltä ja auttaa meitä näkemään asioita eri kulmilta. Ensin on toki tehtävä töitä, että pääsemme irti negatiivisten tunteiden myllerryksestä, jonka jälkeen voi keskittyä näkemään hyvät asiat elämässä.

Voit olla erimieltä asioista joista kirjoitin ja se on ihan ok. Nämä oli vain minun henkilökohtaisia ajatuksiani. Toivon iloa, valoa ja rakkautta kaikkien elämään <3 

Elämä ei ole aina todellakaan helppoa, mutta me silti itse valitsemme, joka päivä miten elämän näemme, koemme ja ajattelemme!